joi, 14 aprilie 2011

CFR-ul, învinsă de Spadacio și de propriul moral


Meciul de joi seară din Gruia s-a terminat cu scorul de 1-0 pentru Rapid București.

Derby-ul feroviarilor a fost un spectacol grandios culminat cu un final lipsit de fotbal, dar plin de tentative.
Meciul a început cu două ocazii fenomenale ratate de CFR-iști: mingea lui Mureșan a trecut peste poarta adversă în minutul 2, iar Buș a lovit bara transversală în următorul minut. Viteza cu care s-a desfășurat primul sfert de meci i-a făcut pe cei aproape 7000 de suporteri prezenți să își piardă mințile și să nu-și poată lua ochii de la minge. CFR-ul a făcut presiune și a avut posesia mingii pe parcursul a aprox. 20 de minute, după care s-a demoralizat complet. Motivul? Golul spectaculos marcat de rapidistul Spadacio în min. 22, dintr-un șut de la 30 m care a întâlnit transversala, iar în cele din urmă a intrat în poartă.

Sursa foto: Antena1

Deși rapidiștii tocmai au înscris, galeria CFR-ului nu și-a pierdut speranța și a creat valuri de aplauze și încurajări pentru echipa lor de suflet. Însă feroviarii clujeni au continuat repriza într-un ritm destul de lent. Mureșan încearcă să pună presiune, având cîteva ocazii în repriza secundă, dar este împiedicat de portarul rapidist, sau deviază în afara porții.
Rapidul, pe de altă parte, deține mingea în majoritatea partidei. CFR-iștii încep să fie mai agresivi în joc în partea a doua a meciului, și asta le atrage numeroase cartonașe galbene. Căpitanul clujenilor, Ricardo Cadu, îl accidentează grav pe Cesinha, care este nevoit să părăsească terenul pentru câteva minute și să poarte un pansament pe cap. Totuși, arbitrul Colțescu nu îi dă nici măcar cartonaș galben. Cadu îl faultează și pe Herea, și intră foarte dur la Cassio, dar scapă și de această dată de avertisment.

Meciul se termină favorabil pentru oaspeți, iar campioana en-titre este învinsă de o echipă bucureșteană, fapt care nu s-a mai petrecut de 4 ani.
Motivul pe care îl invocă antrenorul CFR-ului, Alin Minteuan, pentru această înfrângere, este ghinionul. El susține că ei au controlat jocul, însă nu au avut noroc. De aceeași părere este și Arpad Pazskany, care anunță și plecarea unor jucători din vară.
Cele trei puncte s-au dus la Rapid, care a avansat pe locul 4 în clasament, la 9 puncte de prima clasată, Oțelului Galați, iar CFR Cluj a rămas pe locul 8, încă departe de câștigarea unui nou titlu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu